morning sickness

Morning mummies.. Morning sickness ni abes bila ye? Muntah2 tu smpai ke malam.. Perut jadi xsedap.. Mata pon tak boleh tido.. Now dtg keje macam panda da ni.. #1stbaby #15weeks

14 Các câu trả lời

Fuh sy kena dri 5 week smpi 11 week..memg teruk..smpi airnputih pun buang,smpi Tak tahu nk telan apa dah,menangis2 ckp dgn husband,lepas 11 mggu alhamdulillah dh okey.ade muntah tpi jrg2..now slrg suami pulak alahan,muntah,demam,sakit blkg.. cirit semua..Ade sekali muntah 3 hri direct,tido mlm pun depan toilet..nasib toilet dlm blik..😂😂kesian terjelepuk je..nk mkan pun dia takut2...Kita plak serba salah nk mkan 😂😂🤣

sy skrg 11w masih lg muntah..yg pelik sy evening sickness..pagi ok blh je mkn byk..masuk je belah ptg smpai ke mlm muntahla,selera mkn mmg xde.air putih lgsung xblh telan confirm kuar balik pakej dgn mknan sekali..harap sgt masuk trismeter ke2 akn ok.

Samalah saya. Masa first checkup baby 4weeks camtu, second checkup dah 3months tapi still sama je berat badan. Now lagi berapa hari nak masuk 4. Sbb sebelum pregnant saya memang jenis makan banyak mana pun tak naik naik. Hmmmmm

5y trước

Berat sy turun 3.5kg sis.. Mana xnya, minum air pon muntah.. 😩

Bergantung pd individu. Ada yg cpt ada yg lmbat. Sy hr tu truk jgak. Prgi klinik swasta dok bg ubt tahan muntah...alhamdulillah dh ok.

5y trước

Sy mkn jgk, tp muntah je.. Hurmmm..

Saya ank sulong 7 bln baru ilang....ank kedua 5 bulan. Ank ke 3 ni tak tau bpe lama plak....😅 skg dh 3 bln lbih....

Sy lebih kurang awk.. dh masok 2nd trimester.. tp kadang mkn xkena termuntah jugak.. cuma kurang dr 1st trimester..

Sy lepas 3 bulan terus okey..hilang morning sickness tu..sikit2 tu biasa la mcm pening2..

Kalau sy masuk 2nd trim alhamdulillah kurang muntah.. Skrg dh 20w xmuntah dah..

Tak tentu sis..kalau saya la 6 bulan baru stop morning sickness

Sy da 30 weeks., still x hilang lg morning sickness 😅😅