Perut mengeras

Hi moms,soalan ni mungkin agak sensitive,dah Google tapi tak dpt jawapan yang saya harapkan. Nak tanya,kenapa ye setiap kali bersama dgn suami perut mengeras? Walaupun aksi² ringan saja,start trimester 2 baby bergerak tu,tiap kali bersama tu jugak dia mengeras. Tapi lepas usap2 dia okay lps tu dia keras balik. Dah habis bersama dia okay je huhu. Baru start dia pun terus keras huhh

2 Các câu trả lời

Normal je tu. Kadang2 sbb posisi masa bersama. Mungkin tertindih ke tu pun boleh jd perut mengeras jugak. Kalau suami pancut dlm pun boleh trigger jugak perut mengeras. Asalkan x ada apa2 jd lepas bersama mcm keluar darah ke apa, should be ok je

normal ja sis, hormon kita teransang sebab tu perut mengeras…