Good morning.

hi moms! takpe ke tak minum susu wktu mengandung. tpi ubat2an rajin diamalkan dan ontime makan ubat. terutama, folic asid dan iron tablet.

9 Các câu trả lời

sama mcm saya tak minum susu waktu pregnant. doctor pesan pastikan ada sumber kalsium dlm makanan. atau boleh tanya doctor awak tablet kalsium apa boleh diambil. sbb doctor cakap kalau kurang kalsium nanti effect dkt baby n kalau dh besar sikit kalau ada jatuh senang nk patah tulang. better amik supplement kalsium.

Its okay mummy sbb saya pun sama mcm mummy. Tak minum susu tapi ubat mmng tak pernah skip and on time. Alhamdulillah baby lahir dngn sihat dan selamat 😊

kalau awk xlalu minum susu gantikan dgn calcium tablet, jenama shaklee ade amway pon ade, calcium penting utk pertumbuhan tulang supaya kuat

Sy pun x ambil susu sebb takut gula Dan senang naik berat tau nanti baby terlalu besar keluar pun susah Ambil calcium pil juga

Sy pun xjenis minum susu, tp kdg2 sy beli susu HL yg kecil tu. Dan jaga makan, banyakkan mkn daging+sayur+buah

takpe awak , asalkan awak makan makanan yg sihat , jgn skip ubat doc bg takpe dah 😊

Kalau ontime makan ubat, tambah lagi satu calcium tablet.

xpe..janji ade pengambilan kalsium dr sumber lain

Makan pil calcium