Anak x berak

Hi moms, sya nak tnya pendapat. Anak sya on susu fm + susu bdn. Sya perasan anak sya x kerap buang air besar. Hnya kerap kencing sja. Tpi klu buang air besar tu mmng akan bnyk trus. Perut anak sya x keras, dan anak sya kerap kentut. Adakah ini tanda sembelit? Ada x pngalaman anak mcm tu. #firstmom #seriusnanya

1 Trả lời

Okay, nak tahu normal atau tak, awak boleh tengok dari texture najis tu. Sembelit ni kebiasaannya tahi keras, berketul, baby akan mengalami sedikit kesukaran untuk membuang @ meneran, baby tak selesa menangis, ada juga yang luka @ berdarah di punggung.

11mo trước

betul, saya sembelit, najis berketul, sian tengok,masa meneran, meneran sampai terjungkit kaki, tak luka,tpi merah.