Baby besar

Hi moms sya bru on ubat metfomin..scan dekat kkia 38weeks tp ikut LMP 35weeks.air ketuban sya byk n baby sgt besar 3.3kg dah sedangkn ikut LMp 35weeks..ada tak sapa2 mcm sya?? Pls shareee 🥴risau sangat ni ckrg.Dr suru beranak awal.

2 Các câu trả lời

same here mommy. sy check up semalam dpt tahu berat baby 36 weeks almost 3.2 kg. terkejut sbb masa 33 weeks baru 1.9kg, naik mendadak mcm tu sekali tapi takda GDM oso same case mommy. sy jgk asalnya KK refer ke hospital masa 30 weeks sbb air ketuban banyak. alhamdulillah air ketuban slowly drop to normal tapi berat baby pulak naik banyak. next follow up lagi 2 minggu utk monitor berat baby. dr ada advice klau almost 4kg kena induce awal dari tarikh risau baby besar and kena czer. sekarang ni control makan ja la. semoga dipermudahkan segala urusan kita semua, ameen.

1y trước

Harap semuanya ok kan..risau plak

Sy pun baby besar. 36w, baby 3.4kg. gdm on diet. takde pulak Dr suruh beranak awal, cuma tak boleh overdue

1y trước

Dr risau sbb takut baby tambah besar n susah nak bsalin nanti..