Cara nak aktifkan bayi dalam kandungan

Hi moms.. sy dh 32 weeks, tp sy rsa bby sy x brapa aktif. Tiap hari dh kira pergerakkan bayi mmg sampai 10 kali shari. Tp stiap tendangan or pergerakan tak lah kuat sgt. Slalu dgr bby mkin aktif bila dekat due date ni.. pgerakkan lebih kuat.. ada petua x?

1 Trả lời

sye 35w+, kdg baby gerak slow je kdg kuat tp ckup 10gerakan. cuba sis makan coklat/mnum air sejuk ke. tp kalau sis risau blh je refer ke nurse yg chck sis selalu tu.