nak tnya soalan tntg solat

hi moms, sy ambil prancang suntikan, anak dah 6bulan msi blum datang bulan .. wlaupun anak tak susu bdan .. tiap bulan akan keluar darah coklat gelap , tak pasti darah atau keputihan .. tpi jumlah sikit sja, kdg bole sampai 2mggu trun begitu .. nak tanya , sah solat ke begitu ? .. mcmna yah ? tiap hari perlu mandi wajib ke ? #mualaf #firstmom

1 Trả lời

coklat gelap tu kira darah period. mmg ada jenis darah period coklat mcm tu. kalau dh 14hari, boleh mndi wajib solat mcm biasa. sebab period max 14hari. xperlu mandi wajib setiap hari. bila cukup 14hari atau bila darah tu dh stop bru mandi wajib.

1y trước

ouh ok .. terima kasih 🤗