PERUT MENGERAS

Hi moms, saya new mom to be ☺️ saya nak tanya. Kalau perut mengeras 32weeks tu adakah ianya tanda2 bersalin yang perlu segera ke hospital atau tidak ya? Thankyou mummy2 semua❤️❤️❤️❤️ #newmomtobe #firstbaby#ingintahu #firstmom

6 Các câu trả lời

perut mengeras tu normal sis utk trimester ketiga. itu adalah ( braxton hicks ) contraction palsu. ya tak sakit sangat. cuma akan kerap keras 🥰. kalau belum ada turun tanda belum ada tanda bersalin. contraction sbenar akn di ikuti rasa sakit yg teramat sangat. kalau sis ada pg checkup boleh tnya nurse/doc utk yg lbh detail😊

2mo trước

Saya 36minggu 4hari, perut kerap mengeras, pastu sering sakit bahagia bawah. Kalau tidur, duduk semua terasa sakit..,

sama mcm sy... tpi apa² brg² bby pack awl xpe ... skrg da 34w mengeras xkerap tpi bila buat krja je mengeras juga kdg² hehhe

2mo trước

iya sis...

mungkin braxton hicks (contraction palsu)

sama jgk dgan saya . now 33weeks

sama mcm sya sis

sama jg sis sy 32w

2mo trước

tak selesa kan sis huhu apalagi time buat kerja rumah. risau pun ada jugak