Susu formula berak

Hi moms, saya nak tanya normal ke baby kalau nak berak and kentut dia merengek/menangis? Saya pakai susu formula, mula2 ok pastu sekarang taik dia dah warna hijau texture dia macam tanah liat sikit, tak keras, tak lembik jugak. Ni tanda kena tukar susu ke?

8 Các câu trả lời

ya normal untuk baby yang fully susu formula. saya baru lepas jumpa pediatric anak saya and anak saya pun kuat kentut sambil merengek meneran gitu. lepastu tahi hijau hitam mcmtu. doktor kata memang itu normal sbb usus dia baru nak proses. baby saya baru 1 bulan 20 hari. boleh saya tahu awak guna susu apa? saya guna susu Similac TC and doktor kata susu tu bagus untuk baby. should be no problem. harap membantu.

normal sebab baby sya bgitu dia sebulan lebih dia minum Susu enfalac AR sbb reflux taik dia mcm taik lembik tak keras. tpi Ada masa dia mmg keras .. n setiap Kali kentut dan berak mmg Akan meneran muka Akan Merah,sya Akan baring Kan Anak n pegang kaki dia naik ATA's untuk tolong dia berak 😊

Saya punya baby pun merengek/ menangis kalau dia nak kentut. Kesian tengok dia sebab kadang2 akan terjaga sebab nak kentut je. Saya bagi mixed feeding. And sejak tukar susu formula haritu, dia mula berak 2-3 hari sekali. Tapi doktor kat klinik cakap normal je. Cuma kita la yang risau. Huhu

Saya pun bgi baby susu formula tpi still bgi juga bf. baby saya tak nangis tpi kuat meneran klau nak kentut & berak. Najis pun masih warna kuning lembut. Saya pernah dgr klau anak fully ambil susu formula, najis memang warna hijau.

1mo trước

Anak saya kadang berak 3-4 kali sehari, pernah juga berak 2 kali sehari tpi sekali berak dlm quantity yg byk, memang pampers tu akan penuh la.

anak sy fully susu formula...bru umur sebulan lbh..tahi masih lg kuning lembut...rsenye normal myb sbb usus bby masih xblh nk kawal sistem penghadaman die...bby umur brape bulan?

Anak saya fully susu formula memang warna taik dia agak kehijauan. Kalau dia berak tak ada pulak menangis atau menaran

Anak saya fully susu formula umur nya baru 3bulan. Taik nya kuning2 lembik lepastu lendir2 itu normal ke?

2mo trước

sama lah

sama la😭