Feeling down

Hi moms . Saja nak sharing . Sy deliver baby 1 month ago . Skrg rasa down betul . 😔 Bila baby ngis , sometimes sy xdpt tenangkn dia , rasa diri ni x bguna betul . Td tukar pampers baby pun sy ikut skali ngis bila dia ngis . Pls I need words of encouragement. 😔#firsttimemom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

11 Các câu trả lời

dah jadi ibu ni mental kita kena kuat.. bila dh ada anak auto kehidupan kita 100% akn berubah.. anak kita ni rezeki n amanah dari Allah.. cuba cari punca kenapa baby menangis.. cuba jugak buat research pasal bby newborn.. baby xboleh brcakap.. dia tahu menangis je.. kdg dia gatal.. kdg dia lapar.. kdg dia ngantok.. kdg dia nk bermanja.. kdg diasakit perut.. n mcm2 lagi.. semua tu dia x boleh nk bagitau.. kita ni la yg kena cari punca satu per satu.. semua ibu mcm tu.. tipu laa ade ibu yg x stress bila anak menangis.. lagi lagi kita yg first mom.. apa2 pon jgn down lama2.. jauh lagi perjalanan nk besar kan anak.. mcm2 ragam lgi kita nk hadap.. 😊❤️

sama lah bby sy dah 1bulan 5hari sebelum masuk sebulan asyik merengek aja menagis semua tak kena, siang tidur malam berjaga, time siang bby tidur sy tak boleh join sekali sbb ada anak yg umur 3thn kan tkt terleka jd nya mmg lah bdn pnt tmbh stress.. hujung2 bila bby nagis sy pun nagis jgk now bby dah ok tak meragam betul lah org ckp lain ank lain ragamnya.. apa2 kena kuat dan fikir positif😊

1y trước

anak saya mcm tu skrg sis nak masuk usia sebulan. mmg camtu ke? dan mmg normal ke rasa sakit kepala sekejap2? skjp dia belah kiri, kjp dia belah kanan? ke mmg normal mcm kita ni pas bersalin kurg tido. tido pun 2 jam bgun lg nyusu kan anak. sbb tu ke sakit kepala ye

Hi mommy. Anak sy pun bila tukar bulan ragam dia pun tukar. Masatu stress jugak x fhm apa dia nak. So sy observe pattern dia & come up with routine. Bila susu cukup, tidur cukup ha ragam pun kurang. Kdg tu sbb nk berdukung. Semoga dipermudahkan segala urusan mommy ya. Enjoy the journey, kejap je ni, nanti diorang besar kerenah lain pulak 😂

saya pun ada alami baby blues. bila nak meluah dengan husb, husb pula ceramahkan kita. terus rasa down gila2. 2 3 hari menangis sendiri2, dengan urus anak sorang2, husb pulak tak supportive. tapi alhamdulillah, saya cuba bangkit sendiri bila tengok muka anak tidur tenang je, dapatlah sikit kekuatan tu.

1y trước

Saya hari tu meroyan menangis mcm orang gila depan husband. Masa tu baru 3 hari pantang. Husband buat tak tahu je sikit pun tak pujuk saya. Sedangkan saya ni dh mcm orang nak mati menangis depan dia. Last last saya pujuk hati saya sendiri. Sedih kan

same my baby pon 1 month.. 2,3 hari meragam xtau nak ape.. mungkin tu la beralih bulan.. skrg nk berdukung didodoi je kalo tdo.. sblm ni letak je pndai tdo sndr.. same2 la kte bertabah🥲 jgn la smp rase xberguna sbb tu je cara baby express diri dia dgn menangis.. we can go thru this 💪

1y trước

hopefully lepas ni baby calm down sikit. tula baby sy skrg pun mesti tdur atas badan sy baru dia ok . kalau x mmg ngis la non stop . we can go thru this and we need to stay strong 💪🏻💪🏻

Thank u moms . Tulah sy tgh try hard juga utk come up with routine tp tulah kadg stress juga 😅 yg penatnya subuh baby bgn pula x mau tdur 😅 Trying hard utk stay positive ni 😅

sis, sy pon mcm sis. stress bila ank ngis then sy xtahu nk tenangkn dia. kdg smpai termarah dia. time mndi pn ngis. pkai baju ngis. bole dkatakan tiap masa ngis. ank sy bru 1bln 9hari.

1y trước

sama kta sis . baby sy pun tukar pampers and baju pun ngis . bingung sy 😅

sy ank ke 2 pun still mcm tu sis... plus kne panic attck lg ..belum lg pasal bf vs fm hrmmm dalam pantang ni mcm2 la

sama lah sis dgn saya baby saya pun brpa hari ni macam tu juga . smpai kepala pun dah sakit tak ckup tido

1y trước

sakit kepala ? takde sis. knpa sis skt kpala? tak ckup tidur maybe .

You're having baby blues. But it's okay dear. It will surely be gone as time goes by. Keep fighting mama

1y trước

😔😔 thank you