TERLALU ACTIVE BERGERAK

Hi moms, nak tanya takpa ke kalau kita terlebih active berjalan & buat kerja? I dah 23week. Masuk 2nd trimester ni i takda alahan & active buat kerja rumah. Ke hulu ke hilir . Tpi kaki & badan mmg rasa sakit2 lenguh. I tak layan sgt sakit tu kdg lama jugak berdiri sbb memasak. Kdg dlm sehari tu semua kerja rumah i settlekan. Risau juga dlm perut ni nanti. So far mmg tak rasa apa pun. Cuma nak tanya kalau pregnant tak boleh active sgt i stop buat kerja rumah berat2 😖#firstmom #ingintahu #bantusharing

2 Các câu trả lời

Benda ni boleh je fikir logik sis.. badan rasa sakit lengug² rehat.. Larat buat kerja. Tak larat hold dulu. Kalau tny misi, misi pun akak bagi saranan utk rehat. Kalau badan sis xde sakit, boleh bergerak aktif, kandungan kuat sihat, buat lah kerja sis..Cuma misi sy bgtahu elakkan buat kerja berat, angkat bakul baju, sbb kndungan sy jenis high risk. Apapun tanya misi@dr anda, dia lebih tahu keadaan kndungan sis.. 1 lagi kerja rumah ni takkan pernah habis

Depends on your pregnancy sis. If kandungan u okay then it should be no problem. I sampai hari nak bersalin pun still kerja lagi. Hari hari jalan kaki, naik public transport.