MAKAN PETAI 38WEEK😅

Hi moms , nak tanya kalau termakan petai untuk kandungan 38week tak boleh ke ? Kawan baru bgitau kalau makan petai nanti air ketumban bau petai nanti satu LR bau petai 😭 sy tak tahu sbb teringin tpi tak byk pun . So far makan bila buang air kencing tak berbau pun . Mcm mana ni sy risau 😓 mcm mana nak bagi hilang bau petai sebelum deliver ni . Ada tips tak mom?? #firstbaby #firstmom #bantusharing #tolong

7 Các câu trả lời

mengarutla sis mkn petai bau air ketuban...sthu sy mkn petai bila buang air kecil berbau je...xpnh dgr mcmtupon sis mkn ja shri dua nnty hilang la bau tu...sy ni hantu petai tpi kn berbaukn so mkn sikit dh la...nk mkn 3 batang petai tupon xdk mslh tpi klo sis duk umh klo buang air kecil bau la sampai luar umh...

1y trước

Memang bau sis. 😂 mak sy dulu bidan hospital kerajaan dia mmg ckp bau satu bilik 😭😭😂😂😂

Dh makan dh tawakal je la baubtu hilang nnt. Sy rs ok je cepat awk bknnya nk bersalin lagi kn. InsyAllah time bersalin dh xde bau. Psl bau petai tu betul sbb mak sy dulu bidan hospital mmg dia ada cerita bau satu labor room hahahahaha

bukan ke misi ad pesan jngn makn benda berbau contoh petai dgn jering ni bila dh hujung2 week nnti kesian dkt misi2 doc yg smbut ank awk . berbau satu lr 😂. minum i masak bnyk2 laa sis. semoga sempt hilang sebelom bersalin nnti 😂

Hahahha sy baru ja mkn petai sambal udang ptg tdi sis 🤭 sy mkn ja lantak la..Kena byk minum air putih sis dlm 2hari hilang la bau petai tu..InsyaAllah yakin ja 🫣🤭😅

NEW UPDATE : BAU PETAI DAH HILANG SIS SEMUA 😂 TIPS DIA MINUM AIR MASAK BEBANYAK & KERAP KENCING. TERIMA KASIH SEMUA 🤣🤣

tips die pas makan.. mnum kopi.. kopi yg wrna hitam tu.. die ptong bau petai tu kat urine huhu

Saya makan je, 38W. Makan & tawakal, setakat ni bau manja-manja