TAK BOLEH CONTROL PERASAAN

Hi moms, betol ke kalau kita sedih menangis akan effect baby bila baby keluar nanti? Since masuk trimester kedua ni emosional betol, hati sensitive cepat nangis even benda kecik 🥹 ada baca cakap kalau kita menangis ke sedih or marah akan effect baby bila baby tu dah keluar. Yela benda main perasaan ni kadang kita tak boleh controlkan. Try kuatkan hati taknak menangis, tapi air mata tu laju je keluar kdg sampai tersedu2 😓 Ada tak moms yg mcm ni?? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #secondtremester #25week #firstmom

2 Các câu trả lời

maafkan saya, puan kena belajar control jugak. sy faham ni mungkin kandungan pertama. sy pun perasaan takleh kawal tapi kena kuat. emosi tu biasa. yg tak biasa kita melayan. sharing pengalaman anak kedua kebetulan mak meninggal. depressed, nangis xkawal smpai anak dalam perut stress sepak2. ye keluar seorang penangis ye. sikit2 nangis. sampai besor. emosi je dia.

jadi dkt sy 1x. mintak suami belikan kuih utk sarapan, tp dia beli nasi kandar saja padahal gerai kuih tu depan kedai nasi kandar. smpai rumah makcik sy duk sorg2 tetiba terus nangis. makcik2 dia semua tkejut tanya kenapa..sy xde la ckp pasal xbeli kuih tu. cuma mmg tetiba sedih sgt kenapa xnk beli kuih tu