Xnak meniarap / merangkak tapi duduk tegak

Hi moms. Anak sy nak masuk 7bln, tp masih x menunjukkan effort utk meniarap. Sy dah buat tummy time semua, mcm 5 mins mcmtu dia dah bosan / ngamuk. Sy dah stimulate dpn dia pun don’t care. Tapi boleh duduk tegak. So skrg ni dia nk duduk je la sambil capai2 mainan. Ada x sama mcm sy? 😞

5 Các câu trả lời

Eeee ya Allah sama anak saya. Kalau duduk bukan main tegak. Org meniarapkan mulut riuh rendah 😭 pastu dia suka angkat kaki dgn tgn waktu meniarap tu mcm terapung. Geram je

anak saya pon sama sis. meniarap lepas tu guling. duduk da tegak. merangkak tu blom ade tanda2 lg

kalau buat tummy time dekat playmat water tu sis pernah cuba?? mana tahu baby berkenan

sama sis, dye nk duduk n berdiri je.. merangkak x sampai 5 min dh mengamuk

Try letak mainan jauh2 supaya dia jadi nak ke depan untuk merangkak.