MUNTAH SUSU SELEPAS BREASTFEED

Hi moms, ada tak mom dalam situation yg sama.. baby nak masuk 2 bulan kerap muntah susu, tak sempat burb baby muntah memancut 😭 harini dah 3 kali muntah. Risau sgt. Ada yg cakap ni normal sbb perut & injap baby still belum matang. Nak kata overfeed, selalu baby kenyang dia akan lepas puting sendiri. Ini tak, dia keep nak susu so kita expect baby still belum kenyang. Dulu dah pernah ke klinik doct cakap kalau lebih 5 kali better pergi hosp & kena monitor baby. Taknak la sampai ke hosp. Risau la 😭 Siapa ada baby yg sama? Ada solution tak, sbb baby kerap muntah susu since lahir. Ke perubahan bulan? Orang tua kata baby nak membesar. Betol ke? 😭 #firstmom #firstbaby #bantusharing #newborn #ReallyNeedHelp #soalanserius #tolong

1 Trả lời

klu awk syg bby, bawa ke hsptl. kerap muntah susu jgn dibuat main, sisa susu blh masuk ke paru2 dan possibility jngkitan sgt tinggi.