Spotty dan senggugut

Hi mommy.Sy pregnant 8w 3d tp ada keluar spotty dan sakit di ari² seperti senggugut..sy dh pergi hospital 2kali..Dr scan baby ok and Dr ckp itu perkra biasa and ada half mommy mmg akan ada situasi mcm ni.sy bekerja and perot sy tersgt sakit..minta mc xdpt..ada tak mommy yg pernh dlm situasi ni..boleh tak share apa yg mommy buat untuk redakan sakit tu

5 Các câu trả lời

Sakit ari2 sgugut and spotyy tu normal ye, tapi kalau terlalu sakit awak boleh amek paracetemol sahaja, jgn ambik ubat lain, selagi tak klua fresh Blood yg byk penuh panty awak jgn rsau ye, jgn trlalu panik n fkir sbb dlu sye gugur first sbb trlalu panik stress pastu x tahu nk bt apa sye makin byk turun darah

Hye sye mcm awak haritu , sye pun sama usia mcm baby awak, sye g klinik doc suruh beli duphatdon ubat kuat rahim, first day makan 5 biji, esok 4 and 3 smpai la 2 biji kalau spotty tu brkurang atau hilang sdiri.. inshaaAllah xde pape, skrg baby stay and ade heartbeat dah, makin bam2

hi..tq semua share pnglaman..sy baru lepas warded..cuci..miscarriage yg ke-3 berturut.doakn sy ada rezeki preggy n mlahirkn lagi ye

Saya buat slow motion dan banyakkan rehat. Jaga postur. Minum air kosong secukupnya dan elakkan penat.

Alahai kenapa tak dapat mc sis. Cuba ke klinik lain. Mc la seminggu bedrest dulu