boy or girl

Hi mommys. Pernah tak scan terang2 nmpk bird means baby boy, tp tiba tiba keluar baby girl? Saya scan baby boy, tp firasat kuat mengatakan baby girl ? org tgk perut sy pun ramai ckp baby girl

19 Các câu trả lời

me.. anak thn 2008..ssan 6mo. brg dh beli semua utk boy.. bila scan lagi 8mo girl.. keluar girl.. alhamdulillah asal sihat dan selamat.. thn ni bila doc scan boy(kat kkia) ms 5 mo.. saya sengih2 mls nak pikir.. doc tu tanya knapa xpercaya ke.. saya jawab ye.. pastu g detail scan doc confirm lg mmg boy.. saya pun kata lah dlu pun macam ni.. dh 6mo pun boleh salah lagi.. then doc kata tu dlu lain alatan xbrapa canggih lagi 🤣🤣🤣.. skrg kalau scan inshaAllah tepat

5y trước

Sy scan kat swasta aritu masa 28 week, boy. Scan dekat kkia x nmpk, doc ckp dia kepit. Sy pun dah siap cari brg dgn nama utk baby boy. Tak tawu la klau dia nk surprise mumy dady dia keluar girl 😅

sy yg first tu boy. masa scan dlu dktor ckp tak nampak telur. firasat semua takde..tp teringin nak girl. sekali kluar boy..alhamdulillah. yg penting baby sihat. yg kedua ni pula suruh dktor scan jantina lepas dia cek saiz baby.. belum scan betul2 dia dah ckp nmpk telur. hihi. so tak lama lg yg abang dpt geng bermain. yeayyy

Sblom ngadug anak frst..mmg niat n tringin nk sgt ank boy..rmai ckp sya ngadugkn anak boy..bile sya soh doktr scan,doktr kate nmpk bebird..alhmdulillah doa sya trmkbul dpt anak boy..anak kedua niy hrpkn bby girl tpi xthu lgi..yg pntig bby sihat😘aminnn.

sy pernah.. mse ank pertama,scan 4x bebird tp kua gegurl... sbnrnye hati mmg kuat kate baby girl,betul girl y kua.. 3 3 ank naluri sy betul semua,y no 4 ni naluri da ad tapi xkisah girl ke boy janji selamat semua.. insyaaALLAH

7mo trước

bestnye kalau jd camni... saya harap bungsu ni girl tp masa scan 2org dokter kata boy... huhuu... doakan jd mcm awak jugak lah.. sbb lepas ni kene btl dah...

Ada saya. Sepanjang pregnant kan si abang ni kalau scan mesti doc kata gegirl. Dari mula nampak gender smpai nak bersalin, memang terang² nampak girl. Tapi hati ni kuat mengatakan boy. Nasib beli baju unisex. Sebb keluar² nya boy.

4y trước

Sy pun sama..msa ank sulung..setiap kali scan..doc x pnh ckp boy melainkn girl.. Gov & swasta sy pergi. Tp bile kluar ade telur...terkejut jgk la..😂😂

sy dlu kuat mkn mnis n rmai ckp baby girl..but naluri kuat ckp sy mngandung baby boy..g scan,nmpk bebird n klua Alhdulillah dpt baby boy..sometime kne trust naluri ibu mngndung..😊

3y trước

Sbnrnya yg suka mkn manis tu baby boy, terjadi pd sy n cousin sy. Ingatkan girl, skali boy. Try Google mmg betul manis2 baby boy, masin baby girl 😆😆

sama la... sbb sy setiap kali scan baby terang2 tnjuk bebird... sah boboi... kl kakak nye tutp je kaki xnk tunjuk... msa tu kuat ckp boy... tp tetap keluar gurl so instinct sy xbetul la

3y trước

sis sndri nmpk x bebird dia masa tu?

Sama la dgn sy scan dktr ckp boy xp rmai ckp ni msti girl tgk perut dah thu xp sy ckp jgk boy laa dh scan hri tu boy..seboleh2 mkck tu ckp girl..tgk la kuar nnti boy ke girl..

Jrg jd girl kalau terang2 nmpk bbird. Kalau scan nmpk girl ada kemungkinan boy kalau bby kepit so better repeat scan klau mcm ni. Kalau mcm sis sudah terang lg brsuluh tu inshaallah

Saya dah 2 kali scan memang nampak bebird tapi saya kerap sgt mimpi baby girl dan instinct saya ni baby girl. Tapi taktau lagi sebab baru 5 bulan

5y trước

sis kerap dpt mmpi girl sebb trbawa" keinginan sis. hihi. sy pun sama dlu. anak frst. tringin girl.. bila scan x nmpk telur. sekali nya boy. syukur alhamdulillah baby sihat. yg penting baby sihat.