baby susah tidur

hi mommys , nak tanya normal ke baby 5bulan memang susah tidur siang hari . malam okay je tidur .. bila dh siang hari paling lama satu jam jee , then kalau tidur pula pun 10 mins 15 mins then bangunn . boleh dia tahan mata diaa sampai la malam pulaa baru tidur 😅 nampak mata dia tu mengantukk sangat tapi tidur kejap2 jee . apa cara mommy2?

1 Trả lời

Sama la, klu boleh pagi tu bawak la dia jalan2, dukung ke atau dlm stroller ke, mcm tu pun boleh bg dia penat, pastu make sure persekitaran tu senyap dan sejuk, bg dia kenyang bg selesa tukar pampers, mandikan pastu boleh cuba tidokn