Pengalaman indah

Hi mommys, just nak berkongsi, sy bru lepas miscarriage 2 hari lepas. Cukup 6 minggu je bertahan. Doakan sy peroleh rezeki mengandung skali lagi ye

6 Các câu trả lời

saya mengalaminya 6 bulan lepas. kehamilan kedua. pertama skali, jangan rasa serba salah tau. takde ape awk makan atau takde ape awak buat yg boleh menyebabkan keguguran tu. punca yg biasa jadi sbb pembentukannya tak sempurna, byk2 telur atau sperm mgkin tergabung yg tak cukup sifat. kalau kandungan diteruskan mgkin dpt bayi yg tak sempurna..sbb tu lah ia gugur. yg kedua, walaupun kita paham semua ni secara saintifik, tetap takkan hilangkan duka kita pada rasa kehilangan tu. tu yg saya rasa selama beberapa minggu lepas gugur. saya slalu luahkan kt suami saya sedih sbb saya dah expect, n saya rasa kehilangan. lepas bersedih tu, saya dpt semangat baru, saya turunkan berat badan ke tahap lebih ideal, n saya potty train anak first (2 tahun masa tu), saya wean off dari susu badan. saya fokus pulihkan mental saya gi terapi n kaunseling (saya mmg pesakit depression) , saya enjoy je life dgn apa adanya dulu.. lepas 6 bulan, saya positive upt, baru je lagi ni. tp saya resah n takut kejadian sama berulang. saya doakan awk kuat semangat dan bangkit semula dgn semangat baru. kalau sedih jgn simpan sorg2. pulihkan emosi. jaga kesihatan. saya ada baca kalau rajin bersenam boleh meningkatkan kesuburan. kalau awk xda masalah kesihatan, xsalah utk awk mencuba lagi bila2 awk sedia. ni apa yg saya baca Dr imelda balchin share kt fb. semoga ada rezeki anak utk awk tak lama lagi, in shaa allah 😊

Insyallah Aminn, semoga dipermudahkan ya sis, Janjin pantang betul2, jaga makan semua, at least 2 minggu awal tu. Macam saya bulan 4 gugur week 12, saya pntang sebulan, bulan 6 saya lekat balik, tapi bertahan week 7, bulan 7 saya gugur ke dua kli,sbb sya tak tau dan banyak tak rehat, sekarang bulan 10 saya lekat balik, doakan saya n baby kuat kali ni.

sya pn sma..bertahan 7week..jatuh ketulan daging😭😭..2kli oprtion luar rahim..3rd prgnt bertahan 7week..😭

sama la kita mommy, semoga Allah kurniakan kita rezeki lebih baik lepas ni.

inshaallah smga ade rezeki sis nnty

insha'Allah aminn