Bayi susah makan

Hi mommys, boleh bagi tips kah supaya mahu anak nak makan. Baby saya dah 8 bulan tapi susah sangat nak makan, sedihlah kadang2 anak tak nak makan. #SeriusTanya #ingintahu #bantujawab #bantusharing #firstmom

6 Các câu trả lời

ikut mmg penat nk pk menu ank.tp mmg betul2 kena kental Cuba mcm2.bile bergaduh ngn dapur bkn main lame..bile sampai kt dlm mulut die bt mknn tu pelik🤣🤣🤣.Asalnya kite bkn main excited pk abis ank suke..kesudahannya..maknye y sendu kt situ.kite rasa dah ckup sdp dah..tp bile kite msk biasa je bg kite kurang best elok je die mkn..La pulak..camne tu hahaha.tp sy tetap x giveup

4mo trước

bertabahlah moms😌 sya sendiri pun pening kepala, asal nak suap makanan kat mulut dia, asyik menggeleng jer😵‍💫🥴

hi mummy cuba follow group dkt fb (HBFM) happybabyfoodmalaysia sana ada byk sharing menu untuk anak. boleh try pelbagaikan menu lagi. 8bulan tengah fasa nak tumbuh gigi ke? mungkin dia nak tukar tekstur makanan. atau boleh buat finger food. sy suka tengok ig sana byk matsalleh share mereka punya menu simple je tapi sedap!

hi sis , sama mcm anak sy dah 9 bulan pun still tkmau makan macam2 sy try dan finger food pun sy buat semua dia takmau langsung ya dari 6 bulan sampai 9 bulan 😌 maknya dh pening fikir nak masak ap untuk anak suka 😮‍💨 ada tak solution lain ? vitamin atau ap2 ka ? 😭

4mo trước

alamak ksihannya, baby saya masa masuk 8 dia start takkan makan. asyik menggeleng saja kerjanya kalau di suap makanan kat mulut dia.🫠

kena try n error n never ever giveup.. smuanya take time kdg2 tu.. tuk ank terima..kalau x try bg ank mkn buahan..bli buahan yg ank suka nak makan...atau beli snack mcm biskut beras ke utk bby kunyah dan isap..jnji bby kenyang..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

4mo trước

tq, disebabkan dia takkan makan bubur, saya bagi dia biskut n buah naga ja, tapi masih berusaha bagi makan bubur juga

Sis , sy baca at least 2 jam sblum bagi makan kt baby tu jgn bagi dia susu or pape , so time mkn tu dia betul2 lapar

4mo trước

masalahnya memang dia x nak, asyik geleng kepala ja bila nak suap😮‍💨

sme dgn ank sy sush btl nk mkn, sy bg appeton drop trus selera mkn..