Masalah bayi kecik dlm kandungan,

Hi mommy,nak tnya,.sy mengandung 35w 5day,tapi doc kata bayi saya kecik dlm kandungan,adakah ia bahaya UTK saya dan bayi? Dan macam mana nak tingkatkan berat bayi dgn cepat,.ada tips tak,tq

4 Các câu trả lời

berat baby brapa? dr ada cakap tak beza brapa minggu dgn yg sepatutnya? risiko takut baby mmg taknak membesar dlm kandungan dah n awak terpaksa beranak awal la. awak try banyakkan makan protein n minum susu jugak bagi baby tambah berat lepastu tgok next check up mcm mana

kalau kcik tu beza sikit je ok. kdg mmg kturunan kcik. yg boleh naikkan berat baby boleh amalkan susu, yougurt, kurma, kacang badam, aiskrim dan coklat.

bahaya utk bayi. sbb berkemungkinan bayi xdpt nutrisi utk mmbsr dlm kndungan.

klo nk naik kn berat baby mkn aiscream ka coklat ka mkn bnda² yg manis