Gatal ii time second trimester

Hi mommy,nak Tanya ada tak mommy yang sama macam saya..masa first trimester okay je makan seafood...masuk je second trimester terus jadi gatal bila makan seafood😭

3 Các câu trả lời

Hormon rsenye…sbb sy plak jenis alergik dgn cuaca pns , setiap org gtl berbeza…sy sblm pregnt mmg ade je alergik dgn cuaca tp sekali dua je dlm sethun..lps pregnt lg la mjadi2 xleh lgsg bahang haba ..Dr bg calamine dgn ubt mkn je

sis memang pernah ada alahan ke sebelum pregnant? kalau ya, most probably sistem imun sis drop banyak tu sebab tu datang semula alahan tu. banyakkan pengambilan vitamin C & vit D.

hormon rasanya sis...kakak ipar sy dlu xleh lansung dgn seafood...pegang pon xleh...hbs bgkak2 nanti...elok lps bersalin dia boleh mkn seafood trs xde alah lansung dah