kerap meludah sperti ada kahak ditekak

Hi mommy,,i'm newbie here,,9 weeks pregnant..tapi selalu muntah n meludah,,rasa tekak tak selesa sgt ..mcm ade kahak tp tak ade. Sesiapa ade tips utk hilangkan alahan i ni?

5 Các câu trả lời

Sama jugak dgn saya dah 14weeks pun mcm tu. Awak cuba makan sup panas (suam) ataupun bubur bole legakan sikit, kurangkan makan yg bergoreng, pastu minum air suam campur lemon+madu. Kalau pernah ada gastrik jgn makan masam2 sgt.

Sy dr 1st weeks smpai 19weeks alahan asyik meludah tu sbb liur jd byk n berlendir...lepas 20weeks alahan hilg, meludah pn auto hilg..

Saya pun mcm tu jugak masa awal2 hamil tu. Asyik nak meludah ja rasa xselesa. Lepas 3 bulan dah ok dan xda alahan

Huhuu da masuk trmster kdua pom masih.. Mmg rase ssuatu sampaikan ingin loya.. Kdg2 cuba kumur2..😅Tapi tak bkesan pon sgt..

Klu sya mkn tembikai..minum air suam letak sikit honey