Alahan start minggu keberapa sebenarnya? Jika tiada alahan,apa Akan terjadi kpd bby?

14 Các câu trả lời

saya mengandung anak sulung tak ada alahan,yang ke2 ni alahan huhu baru la tau perasaan ibu2 yg mabuk2 2 ya Allah,dengan muntahnya hari2...masa tak ada alahan dok fikir2 anak ok ke ngandung betul ke nie,bila kali nie alahan fikir plak camna baby ni asyik mabuk2 muntah ok ke x,jd sama ja risau jgak hihi...tak ada apa la puan,anak kat dalam sihat2 ja,dari ada alahan baik tak ada alahan,jangan diminta2 huhu...

saya pun setakat ni xda alahan .. nak juga konon ada alahan, feeling2 preggy first baby laa katanyerr gtuu .. tp bila org tanya "teruk x alahan?", then sy jawab "xdak alahan lagi" .. "bestnye preggy mcm tu" .. sy pun mcm oh k alhamdulillah 😂😂 skrg dah 15week x rasa ape2 alahan teruk lagi 😂

Tak semua org pregnant wajib ada alahan sis. Kalau ada alahan tuh mgkin dugaan sikit. Pd yg takde alahan, bersyukurlah sbb bole buat mcm biasa je. Janin dlm perut tuh tetap membesar jgak dgn sihat jika puan mkn mknan yg berkhasiat, mkn vitamin yg diberi drpd kk 😊 masing2 ada rezeki masing2 sis

xde ape pun jadi kat baby klu xde alahan ..syukur xsemua org direzkikan xde alahan ..😊😉 sy anak sulung dan kedua xde alahan,muntah2 sume alhamdulillah sihat dua2 ..yg ketiga pun sama ,cume beza nye kali ni jadi malas,bdn lemau 3bulan pertama..muntah2 pun xde

Ikut pada badan masing2, saya pun alahan kejap je, masuk 3 bulan terus stop takda alahan. It’s normal kalau takda alahan langsung and it’s also normal kalau ada kena alahan yang teruk. Yang penting baby sihat

sy strt pning pitam 5mnggu..xtau lg tme tu preg tp.kwn sy xda alahan pun bby siht je.. jgn lpe mkn ubt doc bg..klu xble telan tya doc nk obimin/ mltofer ke..

alahan ni semua disebabkan perubahan hormone yang drastic. tapi tak semua akan dapat. ada yang lama ada yang sekejap, ada yang kena ada yang tak.

semua orang berbeza bila pasal alahan. ada kawan sy mmg xde alahan ade pulak alahan teruk sampai 6 7 bulan. InsyaAllah doa yang baik2 je.

Depend, setiap wanita mengandung tu berbeza experience dia. Macam saya, Alhamdulillah takde alahan masa pregnant

Sy dari awal pregnt smpai ke branak takde alahan . Baby okay je sihat 😁 Makan berselera tu yg penting