antenatal follow up

#mommybuntu hi,saya nak bertanya. untuk kita buat check up di klinik swasta,seawal berapa bulan? dan berapa kerap perlu hadir untuk check up seperti sebulan sekali,dua bulan sekali? atau bergantung pada kita sendiri.

1 Trả lời

Better pegi buat buku pink (buku mengandung) di gov/swasta sebelum 12w. Checkup sebulan sekali sehingga bulan ke 7hamil, bulan ke8 checkup setiap 2minggu sekali. Masuk bulan ke9, setiap seminggu sekali sampailah bersalin.. Ini utk yg takda risiko la mcm kencing manis, darah tinggi, etc . Kalau kandungan berisiko, lagi byk appoitment nya.