XTAU NAK LETAK TAJUK APA 😆

Mommy,betul ke kalau kerap minum ais milo kulit anak jd gelap🥺 sy rasa itu mitos la sbb ank dia ikut genetik kulit mak ayah kn,tp sy x putih pn,suami yg putih😅 dah la kita anak first ramai duk cakap itu ini ,duk pikir 10 kali benda sama,air tu je tekak kita boleh telan skrg 😆#firstbaby

51 Các câu trả lời

Mitos je bby bru lahir mmng agak gelap sikit nnt lps 2-3minggu dh nmpk kulit asal , mcm ank akk sy lahir2 hitam dh 1buln putih plk 🤣 sy ni pon xlma bsalin klau ank glap sikit normallah sbb mak bapak sy pon gelap🤣

Ok je sis, saya pun addicted dgn milo masa preggy, siap makan nasi dengan milo lg🤣… mcm saya dan husband tak putih tp sebabkan saya tengok cerita korea lepastu minum susu kambing.. keluar anak putih gebu, kuasa tuhan..

1y trước

Hi goat tu je.. kat kedai mamak ada🤭

First time sy dengr milo boleh buat hitam🤭 Tk adalah. Mungkin parents or org tua dulu tak galakkan milo sbb milo mcm kopi juga. Nnti boleh sngkut GDM. Kalau nk minum milo pun kene milo kosong no sugar or milk.

Mitos sis, hehe. Sy ritu jumpa doc, sy tanya apa yg x bole mkn.. Doc kata orang melayu tua2 kata x leh mkn kicap.. Sy pelik la nape, nnt ank gelap. Sy pun pk aneh2 je jwpn.. Sy senyum jela..

Tak betul laa..kwn sya ada ja msa preg suka Milo..time kerja mkn Milo peket LG d blkng pintu,ank lahir alhmdulilah sihat..putih ja kulit, y saya tahu kna kwl sikit la takut gula naik dlm darah.

mitos je tu,org zmn dulu2 suke ckp cmtu sbb tkut dpt anak kulit gelap,dah klo mak pak kulit gelap xkan nk kuar putih plk kan..biasa baby ikut genetic ayah utk body,kepintaran ikut ibu..

mitos. awak boleh follow page fb doctor imelda balchin pakar o&g. doctor banyak share tentang fakta&mitos. dn byk ilmu yg awak boleh dpt dkt sna.

saya suka minum kopi. mak mntua tegur nnti anak gelap mcm kopi . saya jwb je balik, habis kalau suka minum sirap anak keluar merah ke.. kalau oren, anak oren.. diam terus dia 😂

mak mentua sy cerita ms dy mengandung suami sy...dy mengidam minum kopi o tiap² hari n mmg dy suka minum kopi o jgk...ank lahir suami sy elok je kulit putih drp sy🤭🤭🤭

smua ktntuan Allah...sy gelap abinyer putih ank sawo mtang kulitnyer..adk sy berslin dia suami isteri dua2 gelap..kuar2 ank putih...dia sndri trkjut🤣🤣