Due december 2023

Mommy2 yg sme due bulan dec tu dah ade ape2 tnda ke? Risau skrg rmi yg kna bslin awal. Yg contraction awl pun ade. Sye td mlm bby kjp2 ngeras. Smpi takleh bring takleh dduk. 1 mlm smpi ke pgi. Lembut skjp pas tu ngeras pgi. Bru 34weeks ni. Nk pk positif pun risau bby knpe2 dlm prut. Dah alang2 brg bby sume dah siap packing, nk g cek kt sepital la kjp lgi. Moga bby tak knpe2.

11 Các câu trả lời

31w now.. dlu sy bersalin anak sulung 34w turun tanda. Sy pula mengandung kalini x risau fikir psal sakit bersalin tp terlalu risau psal financial yg blm stabil lg. Sblm anak keluar 😅 Sampai rasa nk suruh baby hold je dlm tu lama2 jgn laju sgt mcm abg dia papa blm sukses lg tu huhu

8mo trước

alamak doakan sy harini pecah ketuban awal 😭 admit spital dahh

sama saya 35 weeks baby asyik mengeras dari malam sampai pagi. waktu siang tak berapa aktif sangat. risau sampai tak boleh tidur. awak kalau dah pergi hospital nanti update apa doktor cakap. normal ke?

8mo trước

Sama lah sis siang dia kurang kena tampar2 perut baru rasa 😭 saya dah start sakit ari ari sakit pinggang, itu normal ke? Barang baby semua dah sttle tinggal barang pantang saja.

Sama la risau jgk tgk ramai bersalin awl ni, baru 34w jgk😂 tp rasa mcm xde tanda2 lg. penat mengah xsng duduk mcm tu je baru, baby pn aktif. Hrp2 baby ok sentiasa❤️

8mo trước

klu aktif bby ok lagi. jgn bby diam tu lgi risau

hehe saya 34week 6days Blum ada tanda . baby alhamdulillah aktif . cuma braxton hicks je ni . tp ad la kdg tu rsa nk jatuh yg bwh kita ni ha . smoga kita dipermudahkan

betul la. ramai jgk yg bersalin awal. 34w dh kuar tanda. sy baru 31w skrg tiba rsa bdebar2 plk.. hrp dipermudahkan urusan kita sume.. apa pnyebab bsalin awl tu ya..

so far alhamdulillah belum lagi rasa tanda apa apa. mengeras semua takda lagi. tapi hari hari alert kot tanda mai awal. excited sangat nak jumpa baby 🥹

8mo trước

kann. sye pun excited tak sbr nk cium bby

Sy bby asyik ngeras je xleh berdiri duduk lama2 mesti ngeras , kena baring je 🫠 harap bby ok laaa .. sy kena rest je baring je bru la dia x ngeras

Sy beli belum lagi... 2/11 ni baru cukup 32 weeks... So ada masa lagi 🤭....yg lain tu sy doakan selamat yer semua mummy2 🤲... Amin2

35weeks , belum ada tanda lagi. cuma selalu rasa sakit perut dan kerap membuang mungkin sebab selalu makan buah naga 😅

8mo trước

betul awak makan buah naga memang kerap membuang hehe

Saya 33w 5 hari. Saya ada rasa contraction tu. Risau juga. Kalau bersalin awal takde masalah ke

8mo trước

sye takde pglaman lgi. tpi sthu sye klu bawah 37 minggu dah ade contraction kuat doc akan ccuk dexa utk matang kn paru2 bby