3bulan bersalin

Hi mommy² smua...sy nk tanyaa...saya dh 3bulan berslin czer..dh bole kaa makan mee kuning?

6 Các câu trả lời

sy czer mkn x pantang pn ,control kuantiti lh . sy x pnh ad allergic ap2 mknan.. 2w aftr czer cmtu sy mkn sotong, tp luka trus jd gtl truk. sy stop.. try n error je, klw lps mkn tu ad mcm rsa side effect sakit ke gatal ke. stop je.. 😁 and bby sy g6pd, so doc and pgawai nutrisi mknan lrg sy mkn masakan ad halia ,kunyit dn kcg parang ,yg mmg mknan lrangn lh for bf bby.

Saya pun czer and baby pun dekat 3 bulan dah. Saya makan je semua selagi tak ada alahan apa& cuma control quantity je.. Telur pun saya makan je, luka czer pun cepat sembuh. Make sure makan yang nutritious and kurang kan minyak so that luka dalam boleh cepat baik. Kalau takut effect kat baby, boleh try sikit2 dulu.

doc mrah klu czer kita pantang ...mkn je .cuma elakkan makanan yg kita alergi sblumnya..klu mkn seafood ad tanda alahan gatal .stop..mknan lain jgk sama...sy pantang 10hari shj .luka pon cpt baik slps tu.

Xboleh mkn mee kuning ke klau czer?? Sy hbis pntang dh makan mee kari 🙄🙄

saya lepas 40hri mkn dah. alhamdulillah ok je..try mkn dlu sikit klau takot.

kalu sy tak berani mee biasa sebab kapur kan. tpi mungkin spaghetti boleh