Ank msih x pandai ckp

Hi mommy² sekalian.. Normal ke ank umur 1thn 2bln msih lg x pndai ckp..😅hny pndai sebut.mamam..bah..bu..

2 Các câu trả lời

awak anak saya baya anak awak kadang risau kemain sbb dia byk tgk tv learn dgn ms rachel kadang bg dia tgk kartun , dlm masa yg sama saya pun ada dgn anak ulang apa dia buat masa tgk tv , anak boleh sebut hai , dady , no tu pun kadang2 kalau gesture dia lagi cerdik la bab menyebut je kadang2 , kita masih jauh perjalanan sis okay dh anak sebut mamam , bah dgn bu anak saya dia nak sebut bila dia nak je , byk2 sembang nanti anak ikut kita ❤

3mo trước

anak saya dgn anak sis sebaya tipulah kalau kata saya tak risau sebab anak saya jenis cakap pun bila terpaksa ikut keadaan , kadang gesture saja tapi apa2 pun kita positif kita cuba selagi boleh nk anak cpt cakap, kalau nak paksa pun bukan anak faham kita pula stress.

pandai tu awak. boleh sebut basic. teruskan libatkan diri dalam activity bersama anak. bersembang rutin harian, kalau anak minat buku, boleh baca bersama sama. dari masa ke sesama, anak akan belajar juga perkataan dan perkara baru.

3mo trước

beli yang hardcover awak 😅