20weeks❤️👣

Hi mommy2, ramai bertanya saya tentang pergerakkan bayi dalam perut, adakah saya merasakan tendangan bayi atau gerakan dalam kandungan saya. Buat masa ni saya tidak merasakan apa2 gerakan atau tendangan dan ini kandungan pertama saya...saya menjadi paranoid ketika membaca tentang pergerakkan bayi, risau akan sesuatu yang buruk berlaku kerana masih lagi tidak merasakan gerakan😥 orang tua saya sering memberi tekanan bahawa sepatutnya saya dah merasai pergerakan bayi. Mohon beri sedikit semangat dan padangan mommy2...tq #firstbaby #mommybuntu

2 Các câu trả lời

mommy jgn stress2 ya.. think positif ❤biasa gerakan baby depends pada ketebalan kulit perut juga.. kalau kita mmg sedia kurus kering sbelum prgnant biasanya 20w da boleh rasa gerakan. tp kalau jenis kulit tebal susah sikit nak rasa.. biasa 20w baby da gerak2 da.. cuba baring telentang dalam 10min.. insya Allah nnti akan ada rasa gerakan baby tu.. moga yang baik2 buat awak 😊

klau anak first mmng kita lambat sikit rasa baby gerak ..sy nk masuk 20w baru rasa gerak baby...setiap org bbeza