Gdm

Mommy2 ade x petua or tips untuk turunkan bacaan gdm... Stress tengok nurse tulis guna pen merah bacaan pagi: 5.5 tgahhari:7.7... Ade tips x..... Sbb kalau boleh nak elakkan dari kene insulin..kandungan sekarang 30week..dah kawal pon mcam x menjadi

14 Các câu trả lời

Buat sup lobk puth

bsp sy

4y trước

Sya ,,bacaan pagi 5.9 /t hari 6.0/ptng /5.5/mlm 5.1... kena insulin jugak

Control permkanan krg kn nsi nk lgi elok mkn berat perang out msk cmpur gn beras biasa..sya bt mcm ..air mnis jgn minum bt smtra nie..nk mnis mkn buah tu pun skit je..sya dh bt alhamdulilah mjdi Dr 2 week bsp skrg 1bln skli je bsp🙂

Sebolehnya tak perlu amik supplement. Awk cuba mkn ikut portion n makan terus lepas amik drah n 2jam sblm amik drah berikut nya pose, klu berasa lapor n dahaga minum masak. Cara akak, Pas amik drah kul8 terus amik roti 2keping, atau kuih 3ketul, air selain milo (kantoi klu milo), tghari amik nasi segengam, sayur n protein, ptg amik air manis bersusu + buah2. Tiap kali bsp buat gitu. Jangan sampai berlapor, kita perlukan tenaga jgk, takut hypo. Apa yg penting air masak lebih 2-3 liter.

5y trước

Xde la.. Bru2 ni je jd tinggi pg 5.5,pastu 7.3,pastu 4.7 last 8.1.....smpai dktr ckp nk je bg sye insulin... Tp dye bg mse untuk cntrol mkn balik.. 3 arybln kne buat bsp semula