Maternity pad

Hi mommy yg berpengalaman, boleh share tak korang pakai pad apa untuk darah nifas. Saya nak beli yg maternity pads pureen tu tapi takot x terpakai, ingt nak beli pad libress biasa je since dulu kalau period mmg pakai night pad yg besar 32cm. Sbb kita akan kerap tukar kan? Ke ada suggestion lain yg sesuai? Thankyou semua😊 saya bakal melahirkan baby 3/11 ni hehe nak prepare beg dah hehe #firstbaby #pleasehelp #firstmom

26 Các câu trả lời

Pendapat saya better awak prepare dua2 . Macam saya pun saya bawak dua2 sebab kita taktahu time tu yang mana selesa utk kita pakai kan, ada yg x nak pakai pampers sebab nak kangkang time sarung dia tu sakit jadi lebih selesa pkai pad overnight. Tapi ada jugak lagi selesa pakai Pampers sbb x senang bocor and mudah nak gerak. Jadi better bawak dua2 and try both waktu leps bersalin nnti and tngok mana yg lebih selesa utk awak Kalau nak beli maternity pad awak beli kat shopee brand sally 1 pack ada 10pcs rm19.50 je. If kotex 1 pack ada 2 je and rm6 mcm tu agak mahal.

Beli pampers terus sng.. sy pakai pampers je.. sb darah lepas bersalin mmg byk.. mmg xkn pk nk pakai spender pn.. nt darah dh kurang baru pakai pad biase. Mcm sy bersalin normal n kene jahit.. bile pakai pampers ni private part mcm xbergesel pn dgn pampers so selesa n xsakit.. kalau u pakai pad mgkin akan sakit. Sy beli libresse pants ni tp dlm satu paket ade due je.. sy beli 20 paket.. ckup2 habis darah nifas yg byk tu.. then sy pakai pad biase

1y trước

Owhh sy pakai okey je mgkin sb sy kerap tuka

saya tak pasti org lain, tp sy biasa jenis kalau period sikit je darah, kadang2 2 3 hari je heavy kadang setiap hari light2 je, pastu masa nifas pun bbrp hari je heavy pastu ok2 je dlm sebulan lebih stop dh. jd 1 hari duduk kat hospital je saya pakai pad jenis pants tu, memang memudahkan, pastu dah balik rumah pakai pad biasa je, tak sampai seminggu pun pakai yg overnight pads, pastu pakai pads wing biasa je. saya bersalin normal koyak 1st tear ada jahit sikit

Hi, pengalaman sy pakai Pureen maternity pad jugak. Tp sy pakai masa air ketuban sy pecah. Pad ni lembut dan panjang. Tp sy lagi suggest pad Libresse overnight tu utk kes mcm sy. Sy blm ada pengalaman bersalin normal tp kalau 2nd pregnancy ni diberi pilihan, sy akan pakai Pureen maternity pad sbb lembut, kapasnya tebal. x sakit kat bwh

just my opinion. mcm saya, masa 1st baby sy pakai pad biasa yg overnight tu. tp sy jadi xselesa sebab pad tu bergesel dgn luka jahitan. jadi sakit. nak2 pua berjahit byk😅😅. 2nd baby terus beli yg mmg khas utk Maternity punya pad. selesa pon selesa. cuma sy xsuka dkt pad nk cuci. sbb pad tu jenis gel😫

1y trước

sy pakai brand autumnz awak

sy pon prefer beli yang jenis pants tu..jenama libress lembut sikit sis..kalau nk jimat jenama sally..untuk maternity pad sy beli jenama intimate plastik warna merah pink..kalau yg plastik biru jenis tali..memang lembut pad jenama ni..selesa sgt pakai..lagi satu sy beli spender pakai buang..senang 😅

awak cari kat shopie jenis pkai getah kiri kanan.. mudah, saya xpakai spender just pakai pad tu.. semua dokte suka tengok pad sy sbb mudah nk bukak bila tengah baring, kalau pakai jenis spender tu susah sbb hospital kerap nk cek jahitan ..

Beli pad biasa sis kalau awk kulit sensitive. Saya pernah pakai maternity pad yang dicommercial kan tak selesa gatal2 semya ada mungkin sebab dia tebal. Awak pakai je pad overnight panjang tu yang selesa. Tak pun beli panties pad je

saya memang cari yang maternity punya sbb jenis kapasnya lain. and guna pants yang shapee ni memang selesa sangat. ada beli brand sally juga, yg tu ketat sikit bila pakai. tp ada juga prepare pad pureen tu, pun ok.

awal² boleh beli yg jenis mcm pampers tu. senang dan selesa. untuk hari² yg seterusnga beli pad biasa ja. lagipun dah 3 4 minggu nanti nifas dah sikit. nak pakai pantiliner pun boleh masa tu