Baby gerak slow

Hi mommy sya nk tny skrg dh preg 30week. Harini bby gerak slow sgt sampai ke ptg. Pegi klinik cek dr kata sbb bby dh besar that’s why rsa gerak slow. But i still rsa tk puas hati dgn explanation dr. So nak tny mommy dkt sini yg berpengalaman bcs sya first mom. Bnyk tak tahu. Betul ke bby gerak slow sbb dh bsr? Sbb semingu ni bby gerak kuat sampai begoyang perut. #bantujawab #firstmom #newmom #bantusharing

4 Các câu trả lời

saya pulak jarang tendang. Kadang dah kuk 7 pun belum cukup 10kick. Tapi lepas mahghrib selalu aktif. Jadi tak risau sangat. Kadang2 kita jgn ikut perasaan sangat. Bila kerap ikut perasaan. Memang asik ke hospital jelah. Saya haritu baby aktif je, tapi tak cukup 10kick. Pdahal malam aktif, G hospital mmg duk saja2 dkt hospital 😂 doktor dah kata bby okay je aktif. Tapi kita risau kan

Sy plak bby ada hri slow je terbuai2 dlm perut, kdg risau dia ni gerak ke x..ada hri kemain aktif, lbih2 bila mlm n baring mengiring…smpai nmpk bntuk xpasti kaki or tgn, senak plak..perut dgn tubuh2 rasa bergoyang 😂 pernh ltk beg ats perut smpai jtuh beg kuat sgt kick…#firstmom

betul. bila makin bsr, ruang limited..bby akn byk menolak2/stretch rather than kicking.

betul. yg lebih penting kekerapan movement dia.