Ada risiko tak??

Hi mommy, sy sekarang da pregnant anak ke2.. anak pertama tu lahir 2020.. masa lahir anak 1st , lahir normal .. masa lahir tu, sy alami pendarahan sampai masuk icu. Cerita dia masa doc nak jahit bahagian bawah' tu, doc tu jahit koyak luar, mana tau lepas jahit kluar darah x henti². Sekali tengok bahagian dalam' tu lagi banyak koyak.. sebab doc kata sy punya tu lembut mcm tofu.. so susah nak jahit . Terus emergency masuk ot room.. sudah selesai kat ot room.. pindah bilik icu, belum sedar lg masa ni.. selang 4 jam tiba2 pendarahan lagi . So, kena msuk ot room lg, operate skli lg.. masa ni da 5pine darah hilang .. lebih kurang 5liter darah la.. so, skg sy nk tnya.. ada risiko tak untuk prngt anak ke2 ni lahir normal.. rasa takut pula kejadian sma mcm 1st prgncy.. sorry mom ayat terabur.. 😂.. harap ada respon dari mom² yg ada pengalaman kes mcm sy.. tq .. 😊

1 Trả lời

pernah baca klau pregnant jngn minum atau mkn soya terlalu bnyk dbb org skrng ni nk ank gebu so amal soya. tpi sbb soya laa yg bawah tu susah nk jahit jdi lembut n hncur mcm tofu. tkpasti btul ke tk.