Tak makan nasi

Hi mommy🤰 siapa macam saya time pregnant tak lalu nak makan nasi and bila nengok nasi takde selera😭 #firstmom

44 Các câu trả lời

Saya nasi boleh makn tapi sekali je , and makan petang + malam takboleh lauk yang sama , kena lauk lain2 second pregnancy ni lain sikit dr yg first . Seksa Trimester 1 ni .

1mo trước

samelah kite ...x bole mkn lauk yg same..x lalu,tapi kesian kat baby dlm perut..lalu minum susu jer..tu pun susu wildan mama premium..

saya ayam,daging..pastu kari..yg lain ok..tapi kdg2 bau tumis2 bwg X leh jugak..Smpai sakit kepala pening..setakat ni alhamdulillah boleh mkn lagi.masih ad selera

saya makan nasi. asalkan nasi tu ada perisa and bukan saya yang masak 🤣 contoh mcm nasi lemak, nasi goreng. kalau nasi kosong dgn lauk mmg taknak makan 🥲

saya plak selera ok so far takda masalah, tapi berat turu🫠haritu tca klinik pakar turun 300g, checkup kk baru ni turun 500g . tapi makan okay😵‍💫

yaa sama mcm syaa tngk nasi Jee muak nyaaa rasa loya tkde selera makan pun sesuap pasto tknak dah ... pasto muntah balik ... klo bnde lain elok Jee ...

Sis nasi. Saya bawang merah 😭 tengok bawang merah dah loya tekak padahal fav gila bawang sebelum ni 😭

Yaa sama macam saya..tak lalu nk makan nasi tp paksa makan jugak walaupun sikit,sbb sllu lapar..sehari tu mst nk masuk nsi jgk..

Macam terbalik. Saya pulak 1st tris ni kuat makan . Tapi lepas makan muntah pehtu lapar makan balik😂 tapi lauk memilih jugak.

sama mknpn 2,3 suap brhnti da,, takut jga klau tk mkn nasi,,tak de selera nk makan mkan niee.. takmkn kesian pla bby😅

saya 37 week tibe takleh makan nasi dua 3 suap terus takleh telan. last ii berhuhu je laa hope berat tak turun laa risau