nak tanya , selain zincofer ubat apa blh jdikan peganti ? tak blh telan ubat ni😩

mommy share please

5 Các câu trả lời

sis ada tnye doktor boleh tukar ubat tak? mcm saya pregnant twin n hb pun mmg paras2 even saya ckp xboleh telan zincofer tp doktor suruh jugak makan yg tu sbb obimin dose dia kurang dari zincofer... nk xnak telan jelah wlaupun muntah balik.. kalau hb sis ok rsenya xde masalah pun mintak doktor tukar ubat

Ada klinik ibu dan anak yang ada option ubat tambah darah yang lain selain zincofer. Waktu review boleh beritahu dan minta tukar. Kalau ibu berkemampuan boleh beli di farmasi, contoh lain seperti obimin, maltofer, iberet folic, sangobion. Dapatkan juga nasihat dari pegawai farmasi & doktor puan

10mo trước

terima kasih 🫰🏻

Try g frmasi sis..tye ubt yg sme cm zinkofer..sy pn bli kt frmasi je sndri sbb mkn zinkofer truk muntah2..

10mo trước

terima kaaih share🫰🏻 itula saya mkn zincofer tu awal blh telan lama lama asyik terkeluar balik

Obimin, tapi kalau sya yg tu pun tak ngam sy ceri beri. Skrng nurse bagi suppliment asing2 4 jenis

10mo trước

terima kasih share🫰🏻

Obimin and zincofer sy takleh. Sy amik maltofer baru okay

10mo trước

Sis beli jenis “Maltofer Fol”. Yg tu bru ada folic acid. Tp kandungan dia x tinggi mcm zincofer. Kena ambil 2-3 biji sehari.