Minum Susu Apa.. Suggestion Pls..

Hi mommy semua...sy tgh preggy 10 weeks. Just nk tnya blh x kalo xmnum susu masa pregnant.. Sbb xblh nk masuk tekak.. Da beli susu similac.. Rasenye xsdp.. 😢. Kalo sy mnum susu kambing je blh x.. Atau minum susu mcm DHL tu ke.. Kalo blh xnk yg jenis susu tepung.. Any suggestion..and lg satu sampai bape weeks kite kene minum susu.. Sbb dgr org ckp jgn mnum susu smpi 9 bln nnti baby besar..

51 Các câu trả lời

Sama la sy pun x boleh mnum susu. Sy dah minum 3 jenis susu utk ibu mngandung tu semua sy cirit smpai 5 hari. Ni masuk 14weeks sy akn cuba minum lagi. Klau cirit jugak beli supplement kalsium je.

susu elok utk tubuh kita yg tgh pregnant..blh mngelakkan dari cramp.. sbb susu ada kalsium, kalau xboleh mnum sis blh amik pil kalsium.. time pregnant ni kaki kerap cramp🤭

Sy mmula mnum anmum coklat tp xleh go, try similac trial pack xleh manis sgt, skrg try promama, gigih nk hbiskn sbb nurse ckp mnum 2kli shri tp sy mnum skli je😂😂

Takyah mnum hri2 pun, selang sehari ke or 1week 2 3kli saja ke, sya mnum selang2 masa mengndung then 35 week ke atas sya xmnum lg berat baik sangat then gdm huhuu..

Puan try minum susu rizqi mamadil. Sy consume susu tu dr anak pertama lagi. Dr pregy sampai la ank dh kuar pon still mnm. Sbb susu tu jgk blh bagi susu ibu banyak.

Nak let go sebab tak boleh nak minum. Nak minta bayar untuk susu anmum tu RM10 dgn postage RM10 je. Sesiapa nak boleh drop number nnt sy ws. Serious buyer only.

Boleh je sis, kalau x minum susu. Sy sejenis yg apa jenis susu semua x boleh masuk. So alternatif, sy x miss ambil obimin, plus supplemen kalsium. 😁

sy xminom susu pregnant pon. just minom susu hl shj, sedap dan mmg xmanis sgt sesuai. selain tu doc bekalkan sy milical tablet (calcium)

sy x minum pn..dktr kate xperlu sbb dh mkn ubat kalsium..plus dktr ckp susu tepung sume tu tggi gula..kalau nk minum susu fresh farm je..

Dari awal mengandung sya amalkan minum susu everyday. Sis try la susu yg sis boleh minum sbb susu pn bgs untk ibu mengandung minum,