Minum susu kambing ok x

Assalammualaikum semua.. nk tnya sy dh 23 weeks..blh x eh pregnant minum susu kambing?sbb ade org kata susu kambing panas tp elok utk jaundice baby

22 Các câu trả lời

okay je minum susu kambing.. anak keluar sihat, tak kuning, kulit cerah. Nanti masa selepas bersalin elakkan anak kuning jgn makan segala makanan yg panas dan berherba seperti kunyit, lauk yg kuning, lada hitam , jamu2 tu elakkan dlu. Nanti mendadak anak kuning, sia2 amal masa mengandung anak kuning sb lepas bersalin xjaga makan.

klu kambing bakarrr kmbing gulai pns la..tp susu x dik😂 elok je akk mnum dr tau pregnant smpai la dah 28w ni bby pun so far Alhamdulillah sihat. tp klu nk mnun susu kmbg fresh dr kmbing kne msk dlu tau.xbole mnum mntah2.bahaya ada kuman ke bakteria ke.

Pengalaman sy msa preggy ank ke2, sy mmg amalkn minum susu kambing yg serbuk n bancuh sdiri tu, mmg bagus... Walaupun rasa dia x sedap mna.. Kesannya ank ke2 lahir lngsung xda kuning..

5y trước

Sis minum susu kambing dlm minggu ke.berapa ya?

pengalaman my sister,first and second baby dia x dew kuning sbb amalkn susu lazz..and now i pregnent 23 weeks mmg amalkn lazz jgk..tekak blh terima alhmdulillah

elok la sis minum susu kambing masa mengandung ni...sye pon amalkan susu kambing maaez..sedap sgt baik untuk ibu dan baby jgk nty..

Waalaikumussalam, boleh sis. Lagi bagus masa pregnant minum susu kambing. Kalau amalkan dari awal oleh kurangkan risiko baby kena kuning lepas lahir

Waasalam.. sy dari awal pregnant memang amalkan susu kambing.. boleh cuba lazz and susu juna.. skrg dah 31w..alhamdulillah

Wa'alaykumussalam. Sy dulu minum susu kambing juga, tapi yg dah siap pack lah. Yg dah dipasteur, bukan yg fresh tu.

Sy dr 7 minggu minum susu kambing.. Act sblum tau pregnant sy dah amalkan susu kambing khalish coklat + kurma..

sunnah nabi, mmg elok utk semua .. klau mkn daging kambing je panas dlm. susu its okey xde masalah.