Set Berpantang

Hi mommy semua, sye first mom dan akan bersalin bulan 3.. So nak mintak mommy2 semua share sikit set berpantang yang best kalau boleh siap bengkung dalam set tu.. terima kasih 🫶🏻 #firstmom #pleasehelp

6 Các câu trả lời

Masa bersalin anak sulung dulu, sy berpantang sendiri. sy taktau apa2 masa tu, memg sy beli yg set semua. tp sbrnye kan, rugi beli mcm tu sbb takkan terguna semua. so sy suggest awk beli satu2 yg awk perlu je. kalau awk ada guna khidmat CL, tanya dia nt masa berpantang brg apa yg dia dah sediakan. mana yg dia tak sediakan, awk beli laa.. selalunya yg kita kena beli: bengkung sbb CL guna bengkung kita je. pilis, param, herba mandi, batu tungku mostly CL yg sediakan ikut pakej yg awk amik.

2y trước

kalau tak pakai CL, mostly kita akan guna minyak utk urut (sy suka minyak herbanika), bengkung, tungku (batu sungai/yg kena kukus tu), tepel/krim utk kempiskan perut (pakai sebelum berbengkung), herba mandian (minimum utk mandi 7 hari) dan pilis. nie yg sy kerap guna laa.. yg tangas semua tu optional utk kehendak awk.

sy beli ape yg nk guna je.. beli set nnti kang x terguna membazir..bengkung pakai yg mama punya,bengkung turun temurun,rapi tersimpan lg😂 lgpun x pakai hari2,rimas.x pakai pun x pe je,x jd satu kewajipan pun..ni nk bersalin bulan 3 jugak. sy beli yg sari ayu..

Tiada pengalaman sbb saya beli satu per satu yg saya guna je. Kalau beli set, ada yg tak berpakai.

Sy ada tnye CL dia ckp beli pilis param tungku minyak telon baby. Mcm tu je . Xyah semua ..

sy pon bersalin Bulan 3 ✌️ sy beli set ummialya yg rm3++ tu siap bengkung

kalau sy beli yg loose je.beli yg betul² guna.klau set ni mesti ade yg xguna