Beza perut mengeras dgn contraction

Hi mommy semua, sya first mom skrg dh 37mggu 2hari. Sya nak tnya kalau contraction tu sakit bahagian bawah perut ke? Kalau perut mengerass tu pulak mcm mna? Rasa tegang dan cekang kat perut ke? Semalam sya ada rasa sakit bahagian bawah perut kerap jugak tpi pada masa yg sama mmg baby aktif dok bergerak. Jadi sya pikir sakit tu sebab baby dok bergerak la kot. Kepala baby mmg kat bawah dh masa scan 36mggu haritu. Mohon pencerahan mommy² yg ada pengalaman. #firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

Contraction bagi saya rasa mcm ada hammer ketuk2 kt tulang punggung saya