Tak sabar nak scan jantina

Hi mommy semua, sy ada 3anak lelaki. Mengharap sgt kali ni pregnant baby girl. Penat nyer kena jawap soalan org bertanya psl jantina anak. Sbb anak no 2 mcm perempuan tp boy. Kadang terasa nak sorok pregnancy no 4 ni. Kite bukan buat ivf pun boleh pilih jantina. Tapi ada la sikit perasaan sentap dlm ati bile org ckp haa lepas ni mesti girl. Kalau boy jugak mesti buat sy stress menjawap. Bagi la kata kata semangat sikit. Skrg usia kandungan 14minggu 4hari. Moody sikit kalau terpikir psl jantina anak. 😔

6 Các câu trả lời

Hi dear, Just sedikit nasihat dekat sini. We are not in the place yang boleh menentukan gender anak kita perempuan or lelaki. Unless you do a fertiliyy treatment with specific indication yang boleh dptkan anak perempuan then yes you might get a baby girl. But then, anak perempuan atau anak lelaki, itu anugerah yang Tuhan bagi to kita. Abaikan apa orang lain tanya or pushing you on the gender, kita yang pregnant, kita yang bawa perut jaga semua, tapi kalau Tuhan menentukan mmg anak lelaki juga then kita kena redha and terima. Sy faham awk stress sbb org berkata tapi apa yang penting, kita positive and fikir baik baik. Jangan stress sbb kesian kat baby nanti. Setiap parents yang mengharapkan anak and bila isteri dah mengandung, mesti dorang ada juga yang mengharapkan nak anak laki atau peremouan TAPI kita hanya boleh merancang dan berdoa. Tapi bukan kita yang menentukan. Semoga awk baik baik and cuba ketepikan apa orang lain nak berkata. Biar je dorang nak berteka teki and at the same time awk boleh berdoa minta supaya Allah kurniakan anak perempuan. Tapi andai kata sebaliknya, terima dengan hati terbuka. Mungkin ada hikmah. Apa pun sy doakan awk dpt baby gender yang awk harapkan & jangan kisah apa orang nak cakap okay? You do you mommy.

1y trước

Terima kasih sis🫶🏻

Saya dah ade 3 girl, mengandung ke 4 ni xtau lagi gender sebab baru 15-16week. Masa pregnant ketiga semua teka boy tengok dari perut dan saya pun beria nak boy, tapi Alhamdulillah keluar girl yg sihat dan pandai mencuit hati saya dengan kaletah dia. Yang no 4 ni pon same, Mana “tau lepas ni boy ke” “kesian girl je” tulah salah 1 ayat mulut2 org. Tapi saya jawab, saya dah x kisah girl atau boy janji keluar sihat, sempurna, cukup sifat serta paling penting menjadi seorang “manusia” hingga dewasa nanti. Dalam hati saya, ada la hikmah kalau Allah bagi ramai girl. Kalau dpt boy pun bonus & berharap juga sihat sempurna cukup sifat dan menjadi seorang “manusia” besar nanti. Jgn stress ye Sis pasal gender2.

1y trước

Tq sis, kadang terasa sikit sbb dikalangan ahli keluarga sndr kan yg bertny ada jgk dgr cakap2 dibelakang sy. Tgh pregnant kan emosi sikit kadang termenangis sndr kesat cepat2 air mata. Tq kongsi dan nasihat sy. 🫶🏻

sedihnya la manusia sekarang ni. takde anak, pun sibuk tanya. ada anak, persoalkan jantina pulak. mcm nak jerit dkt telinga manusia2 ni, pasal anak ni semua ketentuan Allah. siapa kita nak persoalkan. mmg betul boleh ikhtiar. nama pun ikhtiar, kita mencuba. kalau masih takde rezeki anak atau anak pmpuan ke laki ke, apa boleh buat. banyak sngt nak persoal kan, pegi la buat keje tuhan. pegi cabar Allah. haih saya bekas ttc. nak dapat upt double line pun susah. sedihnya kalau org persoalkan jantina anak pula😔

1y trước

Betul kata sis tu😔

kalau beragama islam, haram pilih jantina walaupun buat ivf, laki perempuan tu kena terima ketentuan Allah. . "kite bukan buat ivf pun". bersyukur la boleh pregnant natural. Ingat senang buat ivf, orang macam saya ni bayar hospital sampai 20-30k buat ivf, 4 kali masuk operation room, hari2 hadap jarum, baru Allah bagi merasa pregnant. Ada orang berkali2 buat ivf pun tak merasa pregnant, apatah lagi nak berangan jantina anak. Abaikan pertanyaan manusia, banyakkan bersyukur dengan nikmat yg ada.

1y trước

Tq sgt.. ada jgk terbgn tgh malam sy berdoa. Tak tau kenapa terasa smpi terbwk ke tmpt tido. Tp dlm ni ramai ibu2 yg baik dan memahami. Tq kawan2🫶🏻

Dpt girl Alhamdulillah. klu 4 boy pun Alhamdulillah. Setiap ank tu berbeza karakter. Ada y jnis caring pada mak dia mengalahkn ank girl. Paling bersyukur dpt ank² y menjadi. Y mendoakan ibu ayh. X kisah apa jantina.

1y trước

Terima kasih sis🫶🏻

12-14mingu dh nampak ke wajah baby KLU scan 5d?

1y trước

better 20 week buat detail scan trus..dy cek semua trmsuk jantina baby..