Detail Scan kidney baby bengkak sebelah.

Hi mommy semua saya nak share semalam saya ada buat detail scan dekat sonobee, kandungan saya sekarang nak masuk 24w. Dr sono tu scan everything semua okay cuma ada satu bahagian baby yang buat saya sedih. Normal ke kidney baby sebelah tu bengkak anggaran 0.55 & normal size 0.33, doc bagitau sebab baby suka tahan kencing tapi doc cakap size tu normal je, tapi sebab saya firstmom saya jadi risau sangat dekat baby. Jadi saya decide nak buat scan lagi sekali masa 28/29w. Ada tak mommy yang ada pengalaman scan macam saya ? #firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

2 Các câu trả lời

Kena pantau kot sis. Nnt setiap kali scan suru sono or doctor tu tengokan kidney tu . Saya buat detail scan sono kata kidney baby size 0.30 mcm tu, mcm diambang2 tp dia kata xde ape pun tu sbnarnya. Janji jgan lebih 1cm ke ape dia kata. Air ketuban pun ok normal xlebih xkurang. Pastu baru ni pg pakar kpj checkup doctor tu scan dia takde ckap ape pun xde concern ape2 smua ok katanya. So jgan risau sngat sis.

11mo trước

Taktau.. katanya jgan lebih 1cm je. Bawah tu ok la tu kot,

semoga baik2 saja