Hilang selera makan

Hi mommy semua , nak tanya .. saya first mom .. sekrang pregnant 9week . Selera makan semua hilang , tekak tak boleh terima makanan .. boleh suggest apa yang boleh saya gantikan dengan makanan berat selain nasi lauk pauk semua ?

3 Các câu trả lời

Tengah mengalami sis.. Sy try minum nestum 3 in 1 tu tanpa gula dgn biskut cream creaker.. Tu la pagi ptg siang malam.. Sekurang2nya perut tak kosong.. Nasi, lauk pauk, bau tumisan, air putih smua sy tak bole.. 😂 Redha jela,, semoga kita semua dipermudahkan dan diberikan kekuatan.. Allahumma Aamiin Ya Allah ❤️

12mo trước

Betul sgt sgt tu 😭😭 mknan berat mcm biasa sblum ni mmg xleh sentuh auto mual … takpa sis marilah kita sma sma enjoy journey morning/evening/night/midnight sickess ni 🤭 hehhehe ameen insyallah ❤️❤️

sis mkn je apa yang u boleh mkn. dnt force ur self. i since 5th week until 12 week mkn roti gardenia kosong pagi, ptg, mlm. lain semua x boleh mkn. so just mkn je apq yg u boleh mkn. after 12 week u will get better.

1y trước

Terimaksih sis atas advice ❤️ yea skrg sya pun yg boleh masuk di tekak hnyalah roti dan buah sja .. yg lain x .. 😭 moga selera mkn kembali sperti sediakala ❤️ trmaksih ya

puan gi Klinik mnta dgn doc ubat tahan muntah/mual.. insyaallah mkn ubat selera mkn ok sikit..

12mo trước

Trmaksih sis atas advice , mmg dok plan nk ke klinik sbb xthan dahh 🥴❤️