Baju mengandung

Hi mommy semua.. nak tanya biasanya minggu ke berapa pakai baju mengandung? Saya 17 minggu dah rasa ketat kain baju kurung.. normal ke? #firsttime

17 Các câu trả lời

Saya lebih selesa pakai dress @ jubah preggy sbb boleh bg keselesaan pd bahagian perut terutamanya bila duduk lama dlm kenderaan @ mengadap komputer sbb kerja opis hour. Baby pun lebih relax sbb tak menghimpit dia kt dlm tu😉

Baju laki jadi mangsa untuk pakai dekat umah. Sy beli satu dua helai je baju mengandung, just nak ke klinik & jalan2. Jubah yg raya punya paling selesa bila nak ke kenduri. 😅

Sy baju suami yg jd mgsa haa..hehehhe baju mgndung pakai mase 28-29 minggu tu pun beli sbb kene jumpe dokyor pakar lau x dgn baju kurung yg yg kainnya zip tepi jer hahhahahha

Sy suka pakai dress panjang loose2 dgn cardigan kalau keluar. Kat rumah kadang tak sedar diri pakai gak baju ketat2 tp tak melemaskan perut, konon nak nampak cantik utk suami. Haha

5y trước

Sy lagi laa tak pakai pape, kalau nak masak baru la berkemban dgn kain batik sbb panas ya ampun 😅

Tak pakai baju mengandung pn xpa..janji baju tu sis pakai selesa..kalo dh xmuat,sy pkai bju2 yg saiz bsr je..mak sy byk bg bju2 dia je masa sy pregnant..

Kalau baju semua tak muat, boleh pakai dah sis. Macam sy takde baju mengandung pun, ulang2 pakai baju yg saiz besar sbb jarang keluar rumah 😅

Kalau rasa xmuat better beli baru sis yang selesa untuk dipakai. Cari longgar2 sikit takut nanti perutnya besar lagi😅.

mn bju x muat..tpkse la beli bju bru..heheh..sy jenis pakai bju labuh n besar..jd xbyk beli bju..seluar je beli..

Hahha sis. Kalau rasa2 dah sempit, better tukar la pakai yg longgar 😁😁 Mengikut keselesaan la.

Aah.. Sy pakai baju suami kakakakakkaa.. Sampai dia kataa amboii baju dy semua kene rembat hahhaha😂

5y trước

Hahahahah sama. Tapi husband saya pulak "amik je mana nak pakai" kita lak rasa "errr dia perli aku ke" 😆