Cara nak ajar anak tak memukul?

Hi mommy semua. Mommy bole share tak cara atau tips utk bagi anak yang umur setahun 5 bulan berhenti memukul ? Patut kita marah atau macamana? #mommybuntu #firstbaby

1 Trả lời

Memukul yang macam mana ye mommy? Boleh terangkan? Saya sertakan link dekat bawah ni ye ttg anak suka memukul, kenapa dan cara atasi https://www.majalahpama.my/anak-umur-bawah-2-tahun-suka-pukul-apa-saya-nak-buat/ Sebab: - nak explore sensation - nak tengok cause and effect (kalau buat, jadi apa) - anak nak 'extra attention' - limitations - kita belum faham apa anak cuba sampaikan atau katakan - solusi anak lepaskan emosi #TAPsupermoms