Ada tips?

Hi mommy.. Second trimester nie, semua bende saya takboleh makan. Kadang takboleh lambat sekejap, mula rasa nak pitam. First trimester tu boleh juga makan nasi, cuma second trimester nie langsung takboleh makan apa pun. Dia muntah balik sampai nak ke hujung nyawa dah 😅. So soalan saya ada tips tak? Saya tetap paksa makan nasi, walaupun tahu hujung hujung akan keluar balik. Cuma bila waktu muntah tu dia macam tak reti reti nak habis, Banyak kali rasa macam nak pitam. After muntah mata macam ada bintang bintang pulak 😌. So ada tips macam mana nak hadap? First baby 16 week... Seriously

1 Trả lời

hb low? atau awak ada anemia? ada skip ubat x? makan sikit2 tapi kerap. tak boleh mkn nasi cuba makan roti ke. bihun ke. mee ke. buah ke. janji awak makan😊