perut mengeras

hi mommy saya perasan sejak 23/24 week sekarang dh 25 week , kadang2 perut mengeras bila tahan kencing, atau banyak berdiri.Kalau makan terlalu banyak pun kemudian perut mengeras , tapi sekejap je tak sampai 1 jam lebih. normal ke ? mommy2 pun mcmtu jgk tak?

1 Trả lời

saya 26w+. kadang ada juga mengeras. memang normal BH start dah, sebab dah nak masuk 3rd trimester. tapi kalau lama sampai sejam tu takde lah. selalu kalau mengeras tu, saya ubah posisi, atau stretching sikit, nanti dia lembut balik.