kandungan 34w 6h; berat 2.7kg

hi mommy, saya nak tanya berat sangat ka kandungan saya sampai doktor suruh kawal pemakanan takut baby makin membesar sebab saya nak induce ubat Insha'Allah bila kandungan dah cukup 37w ni sebabnya sebelum ni ada leaking air ketuban so soalan saya berat anak saya tak normal ka? #firstmom #ingintahu

3 Các câu trả lời

Ikut kata doktor. Setiap ibu kandungannya tak sama awak. Ada yang itu berat normal, ada yang itu berat tak normal. Kalau untuk saya, berat baby gitu tak normal untuk saya. Confirm czer😅Max berat baby saya 2.5kg je. Tak boleh lebih. Ini untuk saya la. Jadi awak ikut sahaja nasihat doktor kepada awak. Boleh kurangkan atau elakkan terus fastfood, junkfood, sugary dessert. Buat diet suku suku separuh. InshaAllah boleh 🌹

12mo trước

dr mmg ukur saiz tulang smua tu ya? bila ya

Leaking air ketuban boleh berhenti ke ? Saya pon leaking jgak, ni dah 5 hari tak berhenti. Sekarang 35 weeks 5days. Saya kena induce 36 weeks nnti.

12mo trước

Baikk, terima kasih. Semoga kita semua baik2 saja

Sis sy 33w berat 2.7kg nak dekat 2.8 jugak. Sama dr pn ckp suruh kwl makan