Kelenjar tyroid time preggy sahaja

hi mommy. normal ke tetiba ada tyroid masa pregnant? sebab selama hidup ni tkpernah ada sakit apa apa. time pregnant detect kencing manis, ttbe ada tyroid lepas cucuk kancing gigi yang kedua kali. ni anak first. dah 32week ni. nk check hosp takut pulak tyroid ni bahaya. so far ada yang ckp maybe sbb hormon. lepas beranak nanti tyroid tu hilanh sendiri tapi makan masa juga la. tyroid tu tak membesar, dekat size itu je. tapi makin lama makin terasa ada something kt tekak ni. memula jadi tkrasa sgt pun.

2 Các câu trả lời

thyroid bahaya dkt tekak, sbb lelama boleh tutup laluan pernafasan. my sister thyroid sbb mkn vit c x diiktiraf. now bila stop vit c and mkn ubat hospital thyroid dh xde. tpi doctor still suruh mkn ubt until next check up. kalau betul dah xde, boleh stop ubat terus. but my aunt, thyroid xde pg jumpa doctor apa semua lps dh diagnose, haritu doctor suruh operate immediatly sbb dh mula tutup saluran pernafasan. cost around 80k dkt hukm. nak tgu gov lambat. better pg check sebelum jadi lagi teruk.

sy mmg ada tiroid dari sebelum pregnant.tp tiroid sy jenis yang x aktif tp dekat leher ni nampak la ketulan besar tu..anak pertama haritu bacaan hormon tiroid sy okay je..anak kedua ni bacaan hormon tiroid sy tinggi..terpaksa on ubat tiroid start 12w sampai la sekarang 34w..doc pun ckp kadang2 mengandung buat hormon tiroid kite ni tinggi..tapi lepas beranak nanti kena followup tiroid kita untuk kepastian

2y trước

macam my mom pun ada tiroid jugak..tiroid dia jenis yang beranak taw..tp doc da ambil sample, tiroid dia x bahaya dan x perlukan operation pun..tp kena sentiasa followup..