Sakit mata

Hi mommy nak tnya mommy smua ada pngalaman baby sakit mata tak…anak saya dari kluar hsptl mata belah kiri berair pstu jdi bertaik…mak dn mak mntua sya suruh titik susu badan saya dh bt tpi still xlega jgk…ada sapa2 tau x cra nk baikkan

4 Các câu trả lời

Saya punya baby masa umur 22 hari kena sakit mata jangkit dari kakak dia. Kena pergi hospital awak. Bahagian kecemasan kanak2 tu. Bagitau baby sakit mata. Nanti diorang akan hntr masuk zon kuning. Sebab baby lagi lepas tu pakar mata akan cek sama ada virus atau apa. Kalau virus diorang akan cuci kelopak mata baby and bagi ubat. Jgn risau tk kena admit pon. Jangan letak susu badan takut makin teruk. Ada ubat titis antibiotic untuk mata baby awak. Bawak pergi hspital ya. Sakit mata bahaya boleh effect penglihatan dia nanti.

sama mcm ank sy waktu dia umur seminggu mcm tu. sy bwk dia gi jmpe doc then doc bg ubt sapu. tp ank sy ni sapu ubt pon still sme, x sihat2. so sy just lap n make sure mata ank sy bersih. ni dah 2 bulan alhamdulillah sakit mata tu hilng sendiri. just sis lap dgn air suam pon da ok

anak saya pun sama masa hari tu berapa hari lepas lahir. lepas tu pergi hospital doktor suruh lap selalu guna steril water dengan cotton ball kerap. alhamdullilah , lama lama okey. dalam 3-4 hari macam tu 🥰

pergilah jumpa doctor ya